Eläinten puolella!

Esikoislevymme julkaistiin 18.9.2022

Eläinten puolella! on huolella valmisteltu esikoislevymme, joka sisältää 12 uutta laulua lapsille ja koko perheen kuunneltavaksi. Laulut on säveltänyt ja sanoittanut Eepu Sankilampi, laulujen sovituksesta sekä tuotannosta vastaa Lauri Marjakangas.

Albumin kappaleet äänitettiin loppuvuodesta 2021 sekä alkuvuodesta 2022 Mastervox -studiolla Oulussa, jossa äänittäjänä toimi Teppo Laitila. Hän myös toimi miksaajana. Masteroinnin teki Minerva Pappi / Waudio Mastering.

Levyllä musisoivat seuraavat henkilöt: Laulu: Eepu Sankilampi. Kitarat, mandoliini, taustalaulu: Lauri Marjakangas. Haitari, taustalaulu: Anne-Mari Kanniainen. Rummut, perkussiot: Olli Vimpari, Joonas Alaräihä. Kontrabasso: Harri Sarkkinen, Ilkka Pokkinen. Viulu: Eemeli Pruiksma, Outi Kiiveri. Trumpetti: Sakari Leponiemi.

Kansitaiteen laati Eepu Sankilampi, taiton teki ja valokuvat otti Sami Sankilampi.

Eepu ja Lauri perustivat Maailman vahvin pupu -yhtyeen keväällä 2021. Ajatus oman levyn tekemisestä oli vahva ja siihen alettiin tähdätä jo yhtyeen alkuvaiheessa. Yhtye, johon oli liittynyt mukaan nyt myös Anne-Mari Kanniainen, haki apurahaa levyn tuottamiseen, ja siinä määrin sitä saatiinkin, Taikelta ja Oulun Kaupungilta, että hommiin ryhdyttiin.

Lauluja Eepun pöytälaatikossa oli valmiina jo muutamia. Muskariopettajana Eepu oli kirjoittanut ja laulanut laulujaan lasten kanssa, ja näistä kappaleista

Levyn kappaleet ovat:

1. Tule laulamaan

2. Uusi pyörä

3. Tyrannosaurus Rex

4. Keinu

5. Mustikkaan

6. Pöllöjen yö

7. Harakkahuttu

8. Pelko

9. Aivan oikea peikko

10. Ratatam

11. Eläinten puolesta, eläinten puolella!

12. Salainen puutarha